zondag 26 maart 2017

Apeldoorn bekert verder

Stefan Kuipers

Na de nipte overwinning onlangs in de competitie, mochten we weer naar Bunschoten-Spakenburg voor de beker. Met een sterk team hadden we veel vertrouwen in een goede afloop. Roeland Pruijssers had de hele partij een prettig plusje tegen Jan Willem van de Griendt. Na een flinke afwikkeling kon hij een pion meepakken en dat wist hij uitstekend te verzilveren.


Thomas Beerdsen zorgde voor de 2-0 door te winnen van Richard Vedder. Na de opening ging hij al snel voor de complicaties en na wat onnauwkeurigheden kreeg hij toch de overhand. Richard had misschien nog remisekansen, maar in de praktijk bleek het te lastig.

Max Warmerdam had een interessante structuur op het bord tegen Dick de Graaf, die volgens de engine voordelig is voor wit maar achter het bord nog niet zo gemakkelijk is. In de tijdnoodfase trok de mist een beetje op en bleef er een gelijke stelling over. Met een voorsprong van 2-0 was dat ook genoeg geweest en was hij waarschijnlijk de enige die nog op winst kon spelen. Maar Max won toch onverwachts omdat Dick door zijn vlag ging.

Stefan Kuipers had na een moeizaam middenspel eindelijk gelijkspel bereikt tegen Henk Vedder. In tijdnood gaf hij het echter in no-time weer weg, wat gelukkig met een voorsprong van 3-0 niet meer uitmaakte. Henk redde de eer voor En Passant, maar Apeldoorn bekert verder na een keurige 3-1 overwinning.

Individuele resultaten
1. GM Roeland Pruijssers - IM Jan Willem vd Griendt  1-0
2. IM Henk Vedder        - IM Stefan Kuipers         1-0
3. IM Thomas Beerdsen    - FM Richard Vedder         1-0
4. Dick de Graaf         - FM Max Warmerdam          0-1


partijen openen in nieuw venster of tabblad | partijen in pgn

't Andere verslag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten