dinsdag 14 maart 2017

Pathena verslaat MuConsult

Merijn van Delft

Conform het ratingverschil verloren we afgelopen zaterdag met het kleinst mogelijke verschil van de Rotterdammers: 4,5-5,5. Ze waren sterk opgekomen met 3 GM's en 5 IM's, maar juist hun laagste gerate speler, Michiel Besseling, scoorde een cruciaal punt. Wij zakken daardoor terug naar de zesde plek, terwijl Pathena Rotterdam achtste staat en goede kansen heeft om degradatie te ontlopen.

De wedstrijd begon met drie remises. Sjef Rijnaarts–Rini Kuijf kende een wisselvallig begin en in vage stelling vertrouwden beide spelers het niet meer. Arthur van de Oudeweetering was juist bezig met een hele strakke partij, maar zwichtte in tijdnood voor het remise-aanbod van Martin Martens. Alexandr Fier speelde in zijn debuut voor Apeldoorn een oerdegelijke partij tegen Vitaly Kunin. Na een zetherhaling in het eindspel was remise een terechte uitslag.


Vervolgens kwamen de eerste beslissingen door. Stefan Kuipers had een mislukte opening tegen Dimitri Reinderman en in het eindspel ging het van kwaad tot erger. Roeland Pruijssers trok de stand gelijk door een ijzersterke partij van de solide Robby Kevlishvili te winnen. Met zwart in het Spaans trok Roeland ten aanval met g5 en na 35 zetten was hij er dwars doorheen. Alexandr Kabatianski raakte in een ingewikkelde Nimzo-Indische stelling de draad kwijt tegen Michiel Besseling. Teleurstellend voor ons (want dat was het bord waar we duidelijk ratingoverwicht hadden), maar een knappe partij van de Rotterdammer. Tussenstand 2,5-3,5.

Nico Zwirs had het tussendoor even zwaar tegen Lubomir Ftacnik, maar wist richting het eindspel de stelling weer in balans te krijgen en remise te maken. Max Warmerdam had een interessante stelling tegen Frans Cuijpers, maar raakte op de 21e zet het initiatief kwijt en kort daarna materiaal. Thomas Beerdsen kwam verloren te staan tegen Albert Blees, maar de stelling bleef scherp en uiteindelijk wist Thomas zich eruit te schwindelen en te winnen. Het leek nog bijna even spannend te worden, maar Tim Lammens was zijn positionele voordeel inmiddels kwijt tegen de taai verdedigende Johan Quist.


't Andere verslag | foto's op Google | partijen in pgn


partijen openen in nieuw venster of tabblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten