maandag 28 november 2016

LSG wint overtuigend van Apeldoorn

Merijn van Delft

Op de 7-3 overwinning van LSG Intellimagic op MuConsult Apeldoorn valt weinig af te dingen. In het begin was het natuurlijk nog wel spannend, maar halverwege de wedstrijd werd duidelijk dat de Leidenaren de twee matchpunten mee naar huis zouden nemen.

Arthur van de Oudeweetering speelde het begin erg goed, maar teveel tijdsverbruik in combinatie met een paar te voorzichtige zetten deden hem besluiten om het remise-aanbod van Eelke Wiersma te accepteren. Freddie van der Elburg speelde een dubieuze openingsvariant, waarvan hij zich nooit wist te herstellen tegen Jelmer Jens. De stand werd gelijkgetrokken door Sjef Rijnaarts, die geduldig spel tegen Mark van der Werf in de tijdnoodfase beloond zag worden. Tussenstand 1,5-1,5.
Vervolgens kreeg Apeldoorn drie nullen te verwerken. Max Warmerdam had een razend scherpe Siciliaanse partij tegen Edwin van Haastert en maakte in de complicaties helaas de laatste fout. Zelf nam ik een Marshall-gambiet-achtig pionoffer aan en greep vervolgens flink mis tegen Rudy van Wessel, die geïnspireerd was door de pionoffers van Carlsen. Thomas Beerdsen speelde een gedurfd stukoffer tegen Casper Schoppen. De stelling was lange tijd in dynamisch evenwicht, totdat Thomas na de tijdcontrole opeens zijn dame weggaf. Tussenstand 1,5-4,5.

Daarmee was de wedstrijd in feite wel beslist. Nico Zwirs stond de hele tijd minder tegen Arthur Pijpers, maar wist het binnen de perken te houden. Tim Lammens wist zich naar een gewonnen stelling te vechten tegen Michiel Bosman, maar toen overkwam hem wat iedere schaker wel eens heeft meegemaakt: hij trapte in de laatste truc en verloor zelfs nog.

Roeland Pruijssers was ondertussen zijn mooie stelling tegen Predrag Nikolic al een tijdje kwijt, stond inmiddels verloren, maar haalde op tandvlees nog een halfje binnen. Stefan Kuipers tenslotte had de hele dag voordeel tegen Jan-Willem de Jong, maar kwam uiteindelijk niet verder dan remise. Eindstand 3-7.

LSG Intellimagic staat nu derde en MuConsult Apeldoorn zevende. Over drie weken is de volgende ronde.



't Andere verslag | foto's op Google


partijen openen in nieuw venster of tabblad | partijen in pgn


Geen opmerkingen:

Een reactie posten